+3110-3138949 info@ailf.nl

Marrëveshja e Asociimit

Marrëveshja e Asociimit

Mund t’ju ndihmojmë

Zbatohen ligje të tjera, më të favorshme për shtetasit turq dhe familjarët e tyre. Kjo vlen për shkak të marrëveshjes së asociimit ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Turqisë. Marrëveshja e asociimit zbatohet për:

  • Partnerë të martuar apo të regjistruar me shtetësi turke të cilët punojnë në Holandë apo partner, ose partnerë me shtetësi turke të personave me shtetësi holandeze.
  • Gjyshërit apo prindërit e një personi me shtetësi turke apo të një partneri të regjistruar. Shtetësia në këtë rast nuk është kriter.
  • Fëmijët dhe të miturit (nën 21 vjeç) të bashkëshortëve të martuar apo të partnerit të regjistruar.
Marrëveshja e Asociimit

Të vetëpunësuarit

Jeni një person i vetëpunësuar turk dhe dëshironi të merrni një leje qëndrimi në bazë të marrëveshjes së asociimit Në këtë rast, nuk jeni të detyruar t’i përmbaheni sistemit të pikëve i cili është i zbatueshëm për shumicën e të huajve në një situatë të ngjashme. Megjithatë, duhet të paraqisni një plan financiar dhe një strategji të kompanisë. Këto dokumente do të vlerësohen nga Agjencia Holandeze e Ndërmarrjeve (RVO). Agjencia do të vlerësojë nëse kompania është në gjendje të japë një kontribut pozitiv në ekonominë holandeze.

+3110-3138949

Ju këshillojmë

Emigrantë me kualifikim të lartë

Një kompani e cila dëshiron të punësojë një emigrant me kualifikim të lartë nga Turqia nuk duhet të njihet si sponsor. Megjithatë, aplikimet nga sponsor të njohur do të procedohen më shpejt. Kriteret e pagave dhe kriteret e tjera zbatohen gjithsesi ndaj emigrantëve me kualifikim të lartë nga Turqia.

Punësimi i paguar

Shtetasit nga Turqia dhe familjarët e tyre të cilët punojnë për një punëdhënës holandez mund të punojnë për këtë punëdhënës pa një leje pune pas një vit punësimi. Pas një periudhe tre vjeçare, shtetasit nga Turqia kanë të drejtë të punësohen lirisht kudo në Holandë. Në këtë rast nuk nevojitet një leje pune.

Familjarë

Ka disa përjashtime për familjarët nga Turqia të cilët kanë të drejtë të jetojnë në Holandë.

  • Familjarët nuk duhet të kalojnë provimin e integrimit qytetar.
  • Zbatohen tarifa ligjore më të volitshme.
  • Mosha më e ulët për partnerë të regjistruar dhe bashkëshortë të martuar është 18 vjeç, ndryshe nga kriteri i zakonshëm që parashikon 21 vjeç. Megjithatë, bashkëshortët e pa martuar duhet të kenë mbushur së paku 21 vjeç.

Familjarët kanë të drejtë të banojnë në mënyrë të pavarur në Holandë pas tre vjetësh. Leja e qëndrimit nuk duhet të ketë një arsye të posaçme, gjë shume e favorshme. Për më tepër, nuk është e nevojshme të zotërohet një leje pune dhe as të përmbushen kriteret për të ardhurat.

Divorcet

Në rast divorci, familjarët do të kenë përsëri të drejtë të jetojnë në Holandë. Kjo parashikohet në marrëveshjen e asociimit ndërmjet Turqisë dhe Bashkimit Evropian. Qëndrimi i familjarëve edhe pas skadimit të lejes së qëndrimit të tyre varet nda disa faktorë. Në këto raste është shumë e rëndësishme që të informoheni mirë nga ekspertë të lëndës.

MVV

Në rast se një person është i martuar – ose ka një union të regjistruar – me një person të punësuar apo të vetëpunësuar turk me rezidencë të ligjshme në Holandë, ky person nuk duhet të marr një vizë MVV. Kjo do të thotë se aplikimi mund të bëhet nga Holanda. Ky është përjashtim nga rregulli i përgjithshëm. Partneri nuk duhet të jetë shtetas turk. Përjashtimi i kriterit të mvv nuk zbatohet për bashkëshortë të pa martuar.

Doni të dini më shumë rreth marrëveshjes së asociimit? Kontaktoni Ali Agayev.

Më shumë se 10 vjet eksperiencë në të drejtë imigracioni

Mund të na kontaktoni për gjithë çështjet dhe problemet e imigracionit.

Avokat Imigracioni

Ali Agayev

Ali Agayev

Avokat Imigracioni

Ali Agayev është avokat i specializuar në të drejtë imigracioni. Ka ushtruar që prej vitit 2014 si avokat. Më parë ka punuar si asistent ligjor dhe praktikat jurist në fushën e të drejtave të njeriut dhe azilit. Ali flet holandisht, anglisht, azerbajxhanisht dhe turqisht.

Klientë të kënaqur

Google reviews

H. Benazzouz
1 review

review

“Ali is de beste Advocaat van heel Nederland! Hij heeft mijn zaak snel opgelost en kreeg een Positief besluit van de IND. Een Betrouwbare Advocaat die echt zijn vak verstaat en zijn werk met liefde uitvoert. Hij heeft veel kennis en ervaring en zet zich 100% in voor zijn cliënten. Geen enkel zaak is voor hem te ingewikkeld om een Postief Resultaat te verwachten. Ik kreeg al sinds de dag van de intakegesprek een vertrouwd en gerustellend gevoel tot aan de dag van de Uitslag. Een Sterke Aanrader voor een ieder die een Betrouwbare Advocaat zoekt met 100% resultaat.”

A. Kara
1 review

review

“De heer A. Agayev heeft ons altijd op een deskundige wijze geholpen om onze juridische vraagstukken op te lossen. Naast het feit dat hij als advocaat goed is in zijn vak, is hij ook een erg aardige man die empathie toont en met je mee leeft in bijzondere situaties. Bedankt meneer Agayev!”

E. Coskun
1 review

review

“Ali Agayev, een van de weinig advocaten die ik zeker kan aanraden. De heer weet goed waar hij mee bezig is en is erg succesvol in zijn werk. nog nooit is ons zaak zo snel afgehandeld betreft vreemdelingenrechten. van harte dank voor uw harde werk. in korte tijd heeft u ons droom waar gemaakt en ons ondersteund tijdens het proces. wij zijn erg tevreden. wij wensen u van harte het aller beste!”

C. Selim
2 reviews

review

“Zeer tevreden! Meneer Agayev is een top advocaat! Hij heeft ons goed geholpen tijdens de procedure en de zaak is afgerond binnen 2 maanden met een goed resultaat. Goede prijs kwaliteitverhouding! Zeker een aanrader.”

J. de Haan
1 review

review

“Eerlijk, betrouwbaar, goed bereikbaar en komt afspraken na. Een advocaat met verstand van zaken. Zeker 5 sterren waard! Wij hebben dankzij dhr Agayev een positief besluit ontvangen. Heel erg bedankt voor uw werk en het fijne contact!!”

N. Safarov
1 review

review

“Ali Agayev is een top advocaat! Hij weet wat hij doet en is zeer betrokken gedurende het proces. Naast dat hij een professioneel is in zijn vak, heeft hij zijn hart ook op de juiste plaats! We zijn zeer tevreden en blij, dankzij hem hebben we een positieve bericht ontvangen! Heel erg bedankt voor alles, Ali Agayev.”

Na telefononi

Nëse dëshironi të flisni me dikë drejtpërdrejtë

+3110-3138949

Kontakti

Plotësoni formularin tonë

Contact

+3110-3138949

Ju këshillojmë

Dërgoni një e-mail

Shkruani në adresën: info@ailf.nl

Doni një konsulencë?

Plotësoni formularin tonë