+3110-3138949 info@ailf.nl

Bashkimi Familjar

Bashkimi Familjar

Në Holandë, ligji për bashkimin familjar lejon shtetasit holandezë apo mbajtësit e një leje qëndrimi jo të përhershme të tërheqin partnerin e tyre (si të martuar ose të pa martuar) në Holandë. është gjithashtu e mundur të tërhiqen fëmijët (të mitur) në Holandë. Në këtë rast, fëmijët duhet të kenë pasur lidhje familjare me shtetasin Holandez përpara mbërritjes në Holandë.

Të rinj në moshë madhore (ndërmjet 18 dhe 25 vjeç) mund të qëndrojnë në Holandë, nëse kanë qenë vazhdimisht pjesë e familjes së rezidentit holandez. Megjithatë, ka kritere të ndryshme për të rinjtë në moshë madhore. Të rinjtë në moshë madhore nuk janë duhet të mos të jenë të aftë të përgjigjen financiarisht për të mbajtur veten dhe mos të kenë fëmijë në ngarkim. Për rrjedhojë, ata duhet të mbahen financiarisht nga prindërit e tyre që banojnë si rezidentë në Holandë. Për më tepër, nuk duhet të jenë as të martuar dhe as të kenë një marrëdhënie të gjatë. Për fëmijë të birësuar, kriteret janë shumë më komplekse.

Kemi përvojë shumëvjeçare në rastet e lidhura me bashkimin familjar. Ndaj, ne dimë si të shmangim pengesat. Na kontaktoni për më shumë informacione mbi bashkimin familjar, dhe ne do të kemi kënaqësinë t’ju ndihmojmë.

Family migration

MVV

Në rast se partneri juaj banon në SHBA, Kore të Jugut, Montekarlo, Zelandë të Re, Japoni, Australi, Zvicër, Kanada, Qytetin e Vatikanit, është e mundur që të udhëtojë drejt Holandës pa kërkuar një vizë MVV. Nëse partneri juaj nuk është rezident në një nga këto shtetet, duhet bërë kërkesë për një vizë të posaçme. Kësaj vize i referohen si “MVV”. Kjo vizë duhet kërkuar në mënyrë të njëkohshme me lejen e qëndrimit. Kemi kënaqësi t’ju ndihmojmë nëse do të keni pyetje rreth kësaj procedure.

+3110-3138949

Ju këshillojmë
Me pranimin e kërkesës për bashkim familjar, partneri juaj i huaj ka mundësi të marr vizën e tij/saj. Kjo vizë mund të merret në shtetin ku është rezident partneri juaj i huaj. Kjo procedurë kryhet pranë konsullatës ose ambasadës. Pasi partneri mbërrin në Holandë, ai/ajo mund të marrë një leje qëndrimi pranë Shërbimit të Imigracionit dhe Natyralizimit. Një leje për qëndrime të shkurtra lëshohet për pesë vjet. Data e përfundimit të vlefshmërisë së lejes së qëndrimit është afër me atë të vizës së anëtarëve të familjes. Leja e qëndrimit ju jep juve dhe partnerit tuaj të drejta të barabarta për të punuar në Holandë.

Provimi i integrimit qytetar

Kur partneri i huaj është më i ri se 65 vjeç kërkohet që ai/ajo të kalojë një privim për integrimin qytetar. Provimi përbëhet nga tre lënde të ndryshme. Pjesëmarrësi do të testohet për njohuritë e tij/saj gjuhësore, njohuritë rreth shoqërisë holandeze dhe rrjedhshmërinë e leximit. Këto janë aftësi bazike. Provimi i integrimit qytetar mund të bëhet në konsullatë ose në ambasadë në shtetin ku është rezident partneri. Tarifa për testin është 150 euro. është e rëndësishme që kërkesa për vizë dhe kërkesa e lejes qëndrimit të kërkohen brenda një viti nga kalimi i Provimi i Integrimit Qytetar.

Nuk është e mundur të bëhet provimi i integrimit qytetar për shkak të rrethanave personale? Në këtë rast, mund të kërkoni një përjashtim. Keni pyetje rreth kësaj çështje? Mos hezitoni të na kontaktoni.

Ligjet në Holandë

Pasi çdo gjë është rregulluar, ka ende disa rregulla të tjera për të mbajtur lejen e qëndrimit. Partneri i huaj kërkohet të jetojë në të njëjtën adresë. Partneri kërkohet të mbajë veten financiarisht. Ndaj, nuk mund të bëhet kërkesë për përfitime shoqërore për partnerin. Brenda tre viteve nga momenti i hyrjes në Holandë, partneri i huaj duhet të kalojë provimin e kërkuar. Nëse nuk merret provimi i kërkuar mund të ketë pasoja negative. Mund të tërhiqet leja e qëndrimit ose mund të merrni gjobë.

Më shumë se 10 vjet eksperiencë në të drejtë imigracioni

Mund të na kontaktoni për gjithë çështjet dhe problemet e imigracionit.

Avokat Imigracioni

Ali Agayev

Ali Agayev

Avokat Imigracioni

Ali Agayev është avokat i specializuar në të drejtë imigracioni. Ka ushtruar që prej vitit 2014 si avokat. Më parë ka punuar si asistent ligjor dhe praktikat jurist në fushën e të drejtave të njeriut dhe azilit. Ali flet holandisht, anglisht, azerbajxhanisht dhe turqisht.

Klientë të kënaqur

Google reviews

H. Benazzouz
1 review

review

“Ali is de beste Advocaat van heel Nederland! Hij heeft mijn zaak snel opgelost en kreeg een Positief besluit van de IND. Een Betrouwbare Advocaat die echt zijn vak verstaat en zijn werk met liefde uitvoert. Hij heeft veel kennis en ervaring en zet zich 100% in voor zijn cliënten. Geen enkel zaak is voor hem te ingewikkeld om een Postief Resultaat te verwachten. Ik kreeg al sinds de dag van de intakegesprek een vertrouwd en gerustellend gevoel tot aan de dag van de Uitslag. Een Sterke Aanrader voor een ieder die een Betrouwbare Advocaat zoekt met 100% resultaat.”

A. Kara
1 review

review

“De heer A. Agayev heeft ons altijd op een deskundige wijze geholpen om onze juridische vraagstukken op te lossen. Naast het feit dat hij als advocaat goed is in zijn vak, is hij ook een erg aardige man die empathie toont en met je mee leeft in bijzondere situaties. Bedankt meneer Agayev!”

E. Coskun
1 review

review

“Ali Agayev, een van de weinig advocaten die ik zeker kan aanraden. De heer weet goed waar hij mee bezig is en is erg succesvol in zijn werk. nog nooit is ons zaak zo snel afgehandeld betreft vreemdelingenrechten. van harte dank voor uw harde werk. in korte tijd heeft u ons droom waar gemaakt en ons ondersteund tijdens het proces. wij zijn erg tevreden. wij wensen u van harte het aller beste!”

C. Selim
2 reviews

review

“Zeer tevreden! Meneer Agayev is een top advocaat! Hij heeft ons goed geholpen tijdens de procedure en de zaak is afgerond binnen 2 maanden met een goed resultaat. Goede prijs kwaliteitverhouding! Zeker een aanrader.”

J. de Haan
1 review

review

“Eerlijk, betrouwbaar, goed bereikbaar en komt afspraken na. Een advocaat met verstand van zaken. Zeker 5 sterren waard! Wij hebben dankzij dhr Agayev een positief besluit ontvangen. Heel erg bedankt voor uw werk en het fijne contact!!”

N. Safarov
1 review

review

“Ali Agayev is een top advocaat! Hij weet wat hij doet en is zeer betrokken gedurende het proces. Naast dat hij een professioneel is in zijn vak, heeft hij zijn hart ook op de juiste plaats! We zijn zeer tevreden en blij, dankzij hem hebben we een positieve bericht ontvangen! Heel erg bedankt voor alles, Ali Agayev.”

Na telefononi

Nëse dëshironi të flisni me dikë drejtpërdrejtë

+3110-3138949

Kontakti

Plotësoni formularin tonë

Contact

+3110-3138949

Ju këshillojmë

Dërgoni një e-mail

Shkruani në adresën: info@ailf.nl

Doni një konsulencë?

Plotësoni formularin tonë