+3110-3138949 info@ailf.nl

Kennismigranten

Kennismigrant

Wij kunnen u helpen

Het Nederlandse vreemdelingenbeleid maakt het bedrijfsleven mogelijk om snel en efficiënt een kennismigrant van buiten de EU aan te werven. Dit is dan ook de reden voor het bestaan van de Kennismigrantenregeling. De Kennismigrantenregeling is zonder twijfel één van de meest gunstige regelingen voor het toelaten van kennismigranten binnen de EU. Heeft u hier vragen over? Twijfel dan niet om ons te contacteren. We helpen u graag verder!

Kennismigranten

IND erkend

Een bedrijf kan pas kennismigranten werven als het door de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) erkend is als referent. De aanvraag hoort snel en eenvoudig te gaan. In feite wordt de betrouwbaarheid en voortbestaan van het bedrijf geëvalueerd tijdens de aanvraag als referent. Ook hier hangen wederom voorwaarden aan vast. Wilt u hier meer over weten? Bel ons, we staan u graag te woord.

Onze kennis en vaardigheden zetten wij graag in om de vereiste vergunning te bemachtigen.

+3110-3138949

Wij geven u advies

Drietal plichten

Zodra het bedrijf als referent is erkend door de IND, zijn er drietal plichten die gelden. Dit zijn de administratieplicht, zorgplicht en informatieplicht. Het is enorm belangrijk dat deze plichten echt in acht worden genomen. Doet u dit niet, dan is het mogelijk dat u een boete krijgt, geschorst wordt van de erkenning of een waarschuwing krijgt.

Voorwaarden 2021

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan een rechtmatig verblijf in Nederland voor kennismigranten in 2021. De vreemdelingen die 30 jaar of ouder zijn, dienen een bruto maandsalaris van 4.752 euro te verdienen, exclusief 8 procent vakantietoeslag. Dit is dus minimaal 57.024 euro bruto jaarloon, exclusief 8 procent vakantietoeslag.

Vreemdelingen die jonger dan 30 jaar zijn hebben andere voorwaarden. Voor hen geldt een salarisdrempel van 3.484 euro bruto maandsalaris, exclusief 8 procent vakantietoeslag. Op een jaarbasis is dit bruto 41.808 euro, exclusief 8 procent vakantietoeslag.

Vreemdelingen die in Nederland zijn afgestudeerd, geldt dat zij tijdens de eerste drie jaar na het afstuderen een salarisdrempel van bruto 2.497 euro, exclusief 8 procent vakantietoeslag per maandsalaris. Dit komt neer op een bruto jaarsalaris van 29.964 euro, exclusief vakantietoeslag. Onze experts helpen u graag verder met u vragen. Neem direct contact op. Op ons kunt u rekenen!

Rechtsgeding

Dit gehele proces is vrijwel altijd snel en makkelijk. In de meeste gevallen is er binnen twee weken een besluit. Bij de aanvraag dient een arbeidsovereenkomst te worden overlegd waarin het salaris van de kennismigrant wordt beaamd. Het bedrijf waar de kennismigrant bij in dienst zal treden, moet wel goedgekeurd zijn in de Kennismigrantenregeling van de IND. In de meeste gevallen is dat binnen vier weken geregeld.

Europese Blauwe Kaart

De EU Blue Card, of ook wel de Europese blauwe kaart genoemd is een rechtmatig verblijf in Nederland die voor hoogopgeleide migranten bedoeld is buiten de EU. Een bedrijf hoeft niet erkend te zijn als referent bij iemand met een Europese blauwe kaart. Wilt u in aanmerking komen met de Europese blauwe kaart? Er zijn wederom voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld een salarisdrempel van 5.567 euro per maand, exclusief 8 procent vakantietoeslag. Dit komt neer op een bruto jaarsalaris van 66.804 euro, exclusief 8 procent vakantietoeslag. Ook moet de persoon in kwestie een opleiding van hoger onderwijs van minimaal drie jaren hebben afgerond.

Ruim 10 jaar ervaring in migratie recht

Bij ons kunt u terecht voor al uw migratierechtelijke vragen en problemen.

Immigration Lawyer

Ali Agayev

Ali Agayev

Immigratie advocaat

Ali houdt zich bezig met het migratierecht/vreemdelingenrecht. Hij is sinds 2014 advocaat. Daarvoor heeft hij zich als stagiair en juridisch medewerker beziggehouden met mensenrechten in het algemeen en het vreemdelingenrecht in het bijzonder. Ali is lid Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA). Ali spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Turks en Azerbeidzjaans.

Anissa el Yahiaoui

Anissa el Yahiaoui

Immigratie advocaat

Anissa is afgestudeerd in International Migration and Refugee Law en Arbeidsrecht, en is binnen het kantoor gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, heeft Anissa zich als juridisch medewerker beziggehouden met het vreemdelingenrecht en erfpacht.

Anissa spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Berbers.

Atra Hanna

Atra Hanna

Immigratie advocaat

Atra is afgestudeerd in Europees recht, en is gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, deed Atra al werkervaring op binnen het vreemdelingenrecht. Zo heeft zij stage gelopen bij Vluchtelingenwerk, en UNHCR. Ook heeft zij drie jaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst gewerkt.

Atra spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Aramees en Arabisch.

Tevreden cliënten

Google reviews

H. Benazzouz
1 review

review

"Ali is de beste Advocaat van heel Nederland! Hij heeft mijn zaak snel opgelost en kreeg een Positief besluit van de IND. Een Betrouwbare Advocaat die echt zijn vak verstaat en zijn werk met liefde uitvoert. Hij heeft veel kennis en ervaring en zet zich 100% in voor zijn cliënten. Geen enkel zaak is voor hem te ingewikkeld om een Postief Resultaat te verwachten. Ik kreeg al sinds de dag van de intakegesprek een vertrouwd en gerustellend gevoel tot aan de dag van de Uitslag. Een Sterke Aanrader voor een ieder die een Betrouwbare Advocaat zoekt met 100% resultaat."

A. Kara
1 review

review

"De heer A. Agayev heeft ons altijd op een deskundige wijze geholpen om onze juridische vraagstukken op te lossen. Naast het feit dat hij als advocaat goed is in zijn vak, is hij ook een erg aardige man die empathie toont en met je mee leeft in bijzondere situaties. Bedankt meneer Agayev!"

E. Coskun
1 review

review

"Ali Agayev, een van de weinig advocaten die ik zeker kan aanraden. De heer weet goed waar hij mee bezig is en is erg succesvol in zijn werk. nog nooit is ons zaak zo snel afgehandeld betreft vreemdelingenrechten. van harte dank voor uw harde werk. in korte tijd heeft u ons droom waar gemaakt en ons ondersteund tijdens het proces. wij zijn erg tevreden. wij wensen u van harte het aller beste!"

C. Selim
2 reviews

review

"Zeer tevreden! Meneer Agayev is een top advocaat! Hij heeft ons goed geholpen tijdens de procedure en de zaak is afgerond binnen 2 maanden met een goed resultaat. Goede prijs kwaliteitverhouding! Zeker een aanrader."

J. de Haan
1 review

review

"Eerlijk, betrouwbaar, goed bereikbaar en komt afspraken na. Een advocaat met verstand van zaken. Zeker 5 sterren waard! Wij hebben dankzij dhr Agayev een positief besluit ontvangen. Heel erg bedankt voor uw werk en het fijne contact!!"

N. Safarov
1 review

review

"Ali Agayev is een top advocaat! Hij weet wat hij doet en is zeer betrokken gedurende het proces. Naast dat hij een professioneel is in zijn vak, heeft hij zijn hart ook op de juiste plaats! We zijn zeer tevreden en blij, dankzij hem hebben we een positieve bericht ontvangen! Heel erg bedankt voor alles, Ali Agayev."

Bel ons

Als u rechtstreeks met iemand wilt spreken

+3110-3138949

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen.

Contact opnemen

+3110-3138949

Wij geven u advies

E-mail sturen

Mail naar: info@ailf.nl

Advies nodig?

Vul ons formulier in