+3110-3138949 info@ailf.nl

Gezinsmigratie

(Gezinsvorming / gezinshereniging /mvv)

Gezinshereniging

Het is mogelijk voor Nederlanders of houders van een rechtmatig verblijf in Nederland voor een niet tijdelijk verblijfsdoel (met uitzondering van studie) hun buitenlandse partner (gehuwd of ongehuwd) naar Nederland te halen. Ook kunnen kinderen (minderjarig) die met de in Nederland wonende ouder gezinsleven heeft onderhouden naar Nederland komen.

Jongvolwassenen kinderen (tussen de 18 en 25 jaar) kunnen indien zij altijd tot het gezin hebben behoord van de in Nederland verblijvende ouder naar Nederland komen. Er hangen voorwaarden vast aan gezinsmigratie bij kinderen van 18 tot 25 jaar oud. Zij moeten namelijk financieel afhankelijk zijn van de ouder die in Nederland woont. De jongvolwassenen kind is niet in staat om zichzelf te onderhouden. Ook mag het kind geen duurzame relatie hebben, geen kinderen hebben en niet getrouwd zijn. Er hangen voor geadopteerde kinderen ook voorwaarden aan vast.

Wilt u hier meer over weten? Contacteer ons dan, we helpen u graag verder!

Gezinsmigratie

MVV

Zonder toelatingsbewijs naar Nederland reizen en een aanvraag voor een rechtmatig verblijf in Nederland indienen is mogelijk voor partners met de nationaliteit van de EU-landen, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Monaco, Nieuw-Zeeland, Japan, Australië, Zwitserland, Canada en Vaticaanstad. Voor partners uit andere landen is het wel vereist om een speciaal toelatingsbewijs te bemachtigen.

Dit heet een MVV, dat staat voor een machtiging tot voorlopig verblijf. Het toelatingsbewijs wordt op hetzelfde moment als het rechtmatig verblijf in Nederland aangevraagd. Als u hier vragen over heeft, helpen wij u graag verder.

+3110-3138949

Wij geven u advies

Zodra uw aanvraag voor gezinshereniging is goedgekeurd, kan uw buitenlandse partner het toelatingsbewijs ophalen bij het consulaat in het land van hoofdverblijf/herkomst of bij de ambassade. Het is mogelijk dat het recht om te verblijven in Nederland na de aankomst van uw partner in Nederland bij de IND wordt afgehaald. Behoudens dat het gezinslid een rechtmatig verblijf in Nederland voor kortere duur heeft, is het verblijfsdocument in het algemeen voor vijf jaar geldig. De einddatum van het rechtmatig verblijf in Nederland geldt dan ook voor de gezinsleden. Bij ontvangst van een rechtmatig verblijf in Nederland krijgt uw buitenlandse partner ook meteen het recht om te werken in Nederland. De rechten die op werk worden gegeven zijn hetzelfde voor de buitenlandse partner, als voor het gezinslid in Nederland.

Inburgeringsexamen

Ingeval de buitenlandse partner jonger dan 65 jaar is en een machtiging tot voorlopig verblijf nodig heeft, is het verplicht dat de partner een inburgeringsexamen moet afleggen. Het inburgeringsexamen bestaat uit drie verschillende onderdelen. Er wordt getoetst op spreekvaardigheid, kennis van de samenleving in Nederland en leesvaardigheid. Dit is allemaal basiskennis. Het inburgeringsexamen kan bij het consulaat in het land van hoofdverblijf/herkomst of ambassade afgelegd worden. De kosten van het examen zijn 150 euro. Het is belangrijk dat de aanvraag voor een rechtmatig verblijf in Nederland en machtiging tot voorlopig verblijf binnen een jaar na het behalen van het examen wordt ingediend.

Is het niet mogelijk om het inburgeringsexamen af te leggen in verband met persoonlijke omstandigheden? Dan is het mogelijk om vrijstelling aan te vragen. Heeft u hier vragen over? Twijfel dan niet om ons te contacteren.

Regels in Nederland

Zodra alles is afgehandeld en gelukt is, zijn er een aantal regels voor het behouden van een rechtmatig verblijf in Nederland. De buitenlandse partner moet samenwonen op hetzelfde adres, er mag geen bijstandsuitkering aangevraagd worden door de partner en hij/zij moet genoeg inkomen hebben om voor zichzelf te zorgen. Binnen drie jaar na aankomst in Nederland moet de buitenlandse partner een aantal verplichte examens behaald hebben. Ingeval de buitenlandse partner het examen niet op tijd behaald, kan dat gevolgen hebben.

Het recht om te verblijven in Nederland kan ingetrokken worden of er kan een boete gegeven worden.

Wilt u meer informatie over gezinshereniging? Neem dan contact op met ervaren advocaat Ali Agayev.

Ruim 10 jaar ervaring in migratie recht

Bij ons kunt u terecht voor al uw migratierechtelijke vragen en problemen.

Immigration Lawyer

Ali Agayev

Ali Agayev

Immigratie advocaat

Ali houdt zich bezig met het migratierecht/vreemdelingenrecht. Hij is sinds 2014 advocaat. Daarvoor heeft hij zich als stagiair en juridisch medewerker beziggehouden met mensenrechten in het algemeen en het vreemdelingenrecht in het bijzonder. Ali is lid Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA). Ali spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Turks en Azerbeidzjaans.

Anissa el Yahiaoui

Anissa el Yahiaoui

Immigratie advocaat

Anissa is afgestudeerd in International Migration and Refugee Law en Arbeidsrecht, en is binnen het kantoor gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, heeft Anissa zich als juridisch medewerker beziggehouden met het vreemdelingenrecht en erfpacht.

Anissa spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Berbers.

Atra Hanna

Atra Hanna

Immigratie advocaat

Atra is afgestudeerd in Europees recht, en is gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, deed Atra al werkervaring op binnen het vreemdelingenrecht. Zo heeft zij stage gelopen bij Vluchtelingenwerk, en UNHCR. Ook heeft zij drie jaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst gewerkt.

Atra spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Aramees en Arabisch.

Tevreden cliënten

Google reviews

H. Benazzouz
1 review

review

"Ali is de beste Advocaat van heel Nederland! Hij heeft mijn zaak snel opgelost en kreeg een Positief besluit van de IND. Een Betrouwbare Advocaat die echt zijn vak verstaat en zijn werk met liefde uitvoert. Hij heeft veel kennis en ervaring en zet zich 100% in voor zijn cliënten. Geen enkel zaak is voor hem te ingewikkeld om een Postief Resultaat te verwachten. Ik kreeg al sinds de dag van de intakegesprek een vertrouwd en gerustellend gevoel tot aan de dag van de Uitslag. Een Sterke Aanrader voor een ieder die een Betrouwbare Advocaat zoekt met 100% resultaat."

A. Kara
1 review

review

"De heer A. Agayev heeft ons altijd op een deskundige wijze geholpen om onze juridische vraagstukken op te lossen. Naast het feit dat hij als advocaat goed is in zijn vak, is hij ook een erg aardige man die empathie toont en met je mee leeft in bijzondere situaties. Bedankt meneer Agayev!"

E. Coskun
1 review

review

"Ali Agayev, een van de weinig advocaten die ik zeker kan aanraden. De heer weet goed waar hij mee bezig is en is erg succesvol in zijn werk. nog nooit is ons zaak zo snel afgehandeld betreft vreemdelingenrechten. van harte dank voor uw harde werk. in korte tijd heeft u ons droom waar gemaakt en ons ondersteund tijdens het proces. wij zijn erg tevreden. wij wensen u van harte het aller beste!"

C. Selim
2 reviews

review

"Zeer tevreden! Meneer Agayev is een top advocaat! Hij heeft ons goed geholpen tijdens de procedure en de zaak is afgerond binnen 2 maanden met een goed resultaat. Goede prijs kwaliteitverhouding! Zeker een aanrader."

J. de Haan
1 review

review

"Eerlijk, betrouwbaar, goed bereikbaar en komt afspraken na. Een advocaat met verstand van zaken. Zeker 5 sterren waard! Wij hebben dankzij dhr Agayev een positief besluit ontvangen. Heel erg bedankt voor uw werk en het fijne contact!!"

N. Safarov
1 review

review

"Ali Agayev is een top advocaat! Hij weet wat hij doet en is zeer betrokken gedurende het proces. Naast dat hij een professioneel is in zijn vak, heeft hij zijn hart ook op de juiste plaats! We zijn zeer tevreden en blij, dankzij hem hebben we een positieve bericht ontvangen! Heel erg bedankt voor alles, Ali Agayev."

Bel ons

Als u rechtstreeks met iemand wilt spreken

+3110-3138949

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen.

Contact opnemen

+3110-3138949

Wij geven u advies

E-mail sturen

Mail naar: info@ailf.nl

Advies nodig?

Vul ons formulier in