+3110-3138949 info@ailf.nl

EU-burgers

EU-burgerschap

Wij kunnen u helpen

Voor mensen met een nationaliteit van een EU land of Zwitserland, is een rechtmatig verblijf in Nederland of werkvergunning niet nodig om in Nederland te komen wonen en werken. Er mag alleen geen beroep gedaan worden op publieke middelen zoals een bijstandsuitkering. Het is ook niet nodig om u aan te melden bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst). Als u langer dan vier maanden in Nederland blijft, moet u zich wel in de BRP inschrijven. Dit kunt u bij uw gemeente doen.

EU-burgerschap

Kroatische nationaliteit

Bij een Kroatische nationaliteit heb je geen rechtmatig verblijf in Nederland nodig om te verblijven in Nederland. Sinds 1 juli 2017 zijn Kroaten net zoals andere EU burgers vrij op de arbeidsmarkt. Er is dus geen TWV (tewerkstellingsvergunning) nodig om in loondienst te mogen werken. Indien u langer dan drie maanden in Nederland wilt blijven, moet u aantonen dat u garant staat voor ziektekosten (verzekering) en dat u voor uzelf kunt zorgen. U kunt er zelf voor kiezen om een toetsing aan te vragen aan het EU-Gemeenschapsrecht (bewijs van rechtmatig verblijf). Dit kan uw werkgever voor u regelen.

+3110-3138949

Wij geven u advies

Onbepaalde tijd verblijven

Wilt u voor onbepaalde tijd in Nederland wonen en heeft u de nationaliteit van Zwitserland of ander EU land? Dan is het mogelijk om een verblijfsdocument aan te vragen voor duurzaam verblijf. Ook hier hangen verschillende voorwaarden aan vast. U heeft bijvoorbeeld de afgelopen vijf jaar (minimaal) aaneengesloten en een rechtmatig verblijf in Nederland gehad. U bent financieel onafhankelijk. U bent in bezit van een geldig paspoort en staat ingeschreven in de BRP. Deze voorwaarden gelden niet voor arbeidsongeschikten, grensarbeiders en gepensioneerden.

Familieleden met een niet EU-nationaliteit

Familieleden die geen EU-nationaliteit hebben, zijn genoodzaakt om een rechtmatig verblijf in Nederland aan te vragen. Dit komt in de vorm van een toetsing bij het EU-gemeenschapsrecht. Hier hangen wel een aantal voorwaarden aan vast. U beschikt over genoeg financiële middelen om uw familieleden van onderhoud te voorzien. De familieleden in kwestie vormen geen gevaar of risico voor de openbare orde. Uw verblijf in Nederland is rechtmatig. Tenslotte zijn alle familieleden in bezit van een geldig paspoort. Deze voorwaarden gelden ook voor ongehuwde partners van EU burgers. Daar gelden dan ook weer aanvullende regels voor.

Contact

Wilt u ons inschakelen of heeft u vragen over alles omtrent EU-burgerschap? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag met al uw vragen!

Ruim 10 jaar ervaring in migratie recht

Bij ons kunt u terecht voor al uw migratierechtelijke vragen en problemen.

Immigration Lawyer

Ali Agayev

Ali Agayev

Immigratie advocaat

Ali houdt zich bezig met het migratierecht/vreemdelingenrecht. Hij is sinds 2014 advocaat. Daarvoor heeft hij zich als stagiair en juridisch medewerker beziggehouden met mensenrechten in het algemeen en het vreemdelingenrecht in het bijzonder. Ali is lid Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA). Ali spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Turks en Azerbeidzjaans.

Anissa el Yahiaoui

Anissa el Yahiaoui

Immigratie advocaat

Anissa is afgestudeerd in International Migration and Refugee Law en Arbeidsrecht, en is binnen het kantoor gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, heeft Anissa zich als juridisch medewerker beziggehouden met het vreemdelingenrecht en erfpacht.

Anissa spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Berbers.

Atra Hanna

Atra Hanna

Immigratie advocaat

Atra is afgestudeerd in Europees recht, en is gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, deed Atra al werkervaring op binnen het vreemdelingenrecht. Zo heeft zij stage gelopen bij Vluchtelingenwerk, en UNHCR. Ook heeft zij drie jaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst gewerkt.

Atra spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Aramees en Arabisch.

Tevreden cliënten

Google reviews

H. Benazzouz
1 review

review

"Ali is de beste Advocaat van heel Nederland! Hij heeft mijn zaak snel opgelost en kreeg een Positief besluit van de IND. Een Betrouwbare Advocaat die echt zijn vak verstaat en zijn werk met liefde uitvoert. Hij heeft veel kennis en ervaring en zet zich 100% in voor zijn cliënten. Geen enkel zaak is voor hem te ingewikkeld om een Postief Resultaat te verwachten. Ik kreeg al sinds de dag van de intakegesprek een vertrouwd en gerustellend gevoel tot aan de dag van de Uitslag. Een Sterke Aanrader voor een ieder die een Betrouwbare Advocaat zoekt met 100% resultaat."

A. Kara
1 review

review

"De heer A. Agayev heeft ons altijd op een deskundige wijze geholpen om onze juridische vraagstukken op te lossen. Naast het feit dat hij als advocaat goed is in zijn vak, is hij ook een erg aardige man die empathie toont en met je mee leeft in bijzondere situaties. Bedankt meneer Agayev!"

E. Coskun
1 review

review

"Ali Agayev, een van de weinig advocaten die ik zeker kan aanraden. De heer weet goed waar hij mee bezig is en is erg succesvol in zijn werk. nog nooit is ons zaak zo snel afgehandeld betreft vreemdelingenrechten. van harte dank voor uw harde werk. in korte tijd heeft u ons droom waar gemaakt en ons ondersteund tijdens het proces. wij zijn erg tevreden. wij wensen u van harte het aller beste!"

C. Selim
2 reviews

review

"Zeer tevreden! Meneer Agayev is een top advocaat! Hij heeft ons goed geholpen tijdens de procedure en de zaak is afgerond binnen 2 maanden met een goed resultaat. Goede prijs kwaliteitverhouding! Zeker een aanrader."

J. de Haan
1 review

review

"Eerlijk, betrouwbaar, goed bereikbaar en komt afspraken na. Een advocaat met verstand van zaken. Zeker 5 sterren waard! Wij hebben dankzij dhr Agayev een positief besluit ontvangen. Heel erg bedankt voor uw werk en het fijne contact!!"

N. Safarov
1 review

review

"Ali Agayev is een top advocaat! Hij weet wat hij doet en is zeer betrokken gedurende het proces. Naast dat hij een professioneel is in zijn vak, heeft hij zijn hart ook op de juiste plaats! We zijn zeer tevreden en blij, dankzij hem hebben we een positieve bericht ontvangen! Heel erg bedankt voor alles, Ali Agayev."

Bel ons

Als u rechtstreeks met iemand wilt spreken

+3110-3138949

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen.

Contact opnemen

+3110-3138949

Wij geven u advies

E-mail sturen

Mail naar: info@ailf.nl

Advies nodig?

Vul ons formulier in