+3110-3138949 info@ailf.nl

Associatierecht

Rechtspositie Turkse onderdanen

Wij kunnen u helpen

Er gelden al jaren andere voorwaarden voor Turkse onderdanen en hun gezinsleden. Deze voorwaarden zijn anders dan de standaard voorwaarden voor de MVV. De rechtspositie van Turkse burgers is dus erg bijzonder en zorgt voor een voordelige positie. Wij zijn gespecialiseerd in het associatierecht en helpen u daar graag bij. Twijfel niet om ons in te schakelen.

Associatierecht

Associatieverdrag

Er gelden andere regels die veel gunstiger zijn voor Turken en hun gezinsleden vergeleken met andere migranten buiten de EU. Dit is te danken aan het associatieverdrag tussen de EU en Turkije. De Associatieovereenkomst is toe te passen op Turken en hun Turkse gezinsleden.

  • Gehuwde of geregistreerde partners: Partners van Turken die werken in Nederland en Turkse partners van Nederlanders (of een niet-Nederlandse partner met een geldige rechtmatig verblijf in Nederland).

+3110-3138949

Wij geven u advies
  • Grootouders en ouders van de persoon met Turkse nationaliteit of de geregistreerde partner. De nationaliteit is hier geen voorwaarde.
  • Kleinkinderen en kinderen (onder 21 jaar) van de gehuwde, geregistreerde partner (ongeacht nationaliteit) of met de Turkse nationaliteit. Indien het kind ten laste van een werkend persoon in Nederland komt, geldt de maximumleeftijd niet.

Werkvergunning

In Nederland zijn er verschillende manieren om een werkvergunning te krijgen. Voor Turken en hun gezinsleden zijn de omstandigheden gunstiger. Meer hierover? Twijfel dan niet om ons te bellen. Onze experts helpen u graag verder!

Zelfstandig ondernemer

Wilt u als zelfstandig ondernemer werken? U hoeft dan niet te voldoen aan het puntensysteem, maar wel moet een aanvraag als zelfstandige onderbouwd worden met een goed financieel plan een een degelijk ondernemingsplan. Dit wordt geëvalueerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO kijkt o.a. naar de levensvatbaarheid van de onderneming en of de onderneming een positieve bijdrage levert aan de Nederlandse economie.

Kennismigrant

Voor Turken en hun gezinsleden is erkend referent niet nodig als zij als kennismigrant in Nederland willen werken. De aanvraag mogen zij zelf indienen. Het is wel zo dat aanvragen met erkend referent, sneller verwerkt worden door werkgevers.

Loondienst

Turken en hun gezinsleden die voor een Nederlandse werkgever werken met een geldig rechtmatig verblijf in Nederland, kunnen al na een jaar blijven bij deze Nederlandse werkgever zonder werkvergunning. Zodra zij drie jaar in loondienst werken, mogen ze vrij zijn op de arbeidsmarkt. Ook dan is geen werkvergunning meer nodig. Zij mogen vrij werken in Nederland.

Gezinsleden

Er gelden een aantal excepties voor gezinsleden die als partner het recht hebben om in Nederland te wonen.

  • Gezinsleven zijn niet genoodzaakt om een Basisexamen Inburgering Buitenland en inburgeringsexamen af te leggen, voor hun aankomst naar Nederland.
  • Laag legesbedrag
  • De minimumleeftijd voor geregistreerde/gehuwde partners is 18 jaar en niet 21 jaar. Wel geldt voor ongehuwde partners een minimumleeftijd van 21 jaar.

De gezinsleden komen na drie jaar verblijf in Nederland in aanmerking voor zelfstandig verblijfsrecht. Een rechtmatig verblijf in Nederland is dan op geen enkele manier meer verbonden aan een bepaald verblijfsdoel. Een werkvergunning is niet nodig om in Nederland te werken. Er is ook geen bepaalde inkomenseis waaraan de gezinsleden moeten voldoen.

Scheiding

Indien een huwelijk ten einde komt, blijven de gezinsleden het recht behouden om in Nederland te wonen. Dit is te danken aan het Associatieverdrag. Of de gezinsleden nog recht hebben op voortgezet verblijf hangt af van verschillende factoren. Het is in zulke gevallen enorm van belang dat u goed door experts bent ingelicht over de situatie.

Wilt u meer informatie over het associatiebesluit? Neem dan contact op met Ali Agayev.

Ruim 10 jaar ervaring in migratie recht

Bij ons kunt u terecht voor al uw migratierechtelijke vragen en problemen.

Immigration Lawyer

Ali Agayev

Ali Agayev

Immigratie advocaat

Ali houdt zich bezig met het migratierecht/vreemdelingenrecht. Hij is sinds 2014 advocaat. Daarvoor heeft hij zich als stagiair en juridisch medewerker beziggehouden met mensenrechten in het algemeen en het vreemdelingenrecht in het bijzonder. Ali is lid Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA). Ali spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Turks en Azerbeidzjaans.

Anissa el Yahiaoui

Anissa el Yahiaoui

Immigratie advocaat

Anissa is afgestudeerd in International Migration and Refugee Law en Arbeidsrecht, en is binnen het kantoor gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, heeft Anissa zich als juridisch medewerker beziggehouden met het vreemdelingenrecht en erfpacht.

Anissa spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Berbers.

Atra Hanna

Atra Hanna

Immigratie advocaat

Atra is afgestudeerd in Europees recht, en is gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, deed Atra al werkervaring op binnen het vreemdelingenrecht. Zo heeft zij stage gelopen bij Vluchtelingenwerk, en UNHCR. Ook heeft zij drie jaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst gewerkt.

Atra spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Aramees en Arabisch.

Tevreden cliënten

Google reviews

H. Benazzouz
1 review

review

"Ali is de beste Advocaat van heel Nederland! Hij heeft mijn zaak snel opgelost en kreeg een Positief besluit van de IND. Een Betrouwbare Advocaat die echt zijn vak verstaat en zijn werk met liefde uitvoert. Hij heeft veel kennis en ervaring en zet zich 100% in voor zijn cliënten. Geen enkel zaak is voor hem te ingewikkeld om een Postief Resultaat te verwachten. Ik kreeg al sinds de dag van de intakegesprek een vertrouwd en gerustellend gevoel tot aan de dag van de Uitslag. Een Sterke Aanrader voor een ieder die een Betrouwbare Advocaat zoekt met 100% resultaat."

A. Kara
1 review

review

"De heer A. Agayev heeft ons altijd op een deskundige wijze geholpen om onze juridische vraagstukken op te lossen. Naast het feit dat hij als advocaat goed is in zijn vak, is hij ook een erg aardige man die empathie toont en met je mee leeft in bijzondere situaties. Bedankt meneer Agayev!"

E. Coskun
1 review

review

"Ali Agayev, een van de weinig advocaten die ik zeker kan aanraden. De heer weet goed waar hij mee bezig is en is erg succesvol in zijn werk. nog nooit is ons zaak zo snel afgehandeld betreft vreemdelingenrechten. van harte dank voor uw harde werk. in korte tijd heeft u ons droom waar gemaakt en ons ondersteund tijdens het proces. wij zijn erg tevreden. wij wensen u van harte het aller beste!"

C. Selim
2 reviews

review

"Zeer tevreden! Meneer Agayev is een top advocaat! Hij heeft ons goed geholpen tijdens de procedure en de zaak is afgerond binnen 2 maanden met een goed resultaat. Goede prijs kwaliteitverhouding! Zeker een aanrader."

J. de Haan
1 review

review

"Eerlijk, betrouwbaar, goed bereikbaar en komt afspraken na. Een advocaat met verstand van zaken. Zeker 5 sterren waard! Wij hebben dankzij dhr Agayev een positief besluit ontvangen. Heel erg bedankt voor uw werk en het fijne contact!!"

N. Safarov
1 review

review

"Ali Agayev is een top advocaat! Hij weet wat hij doet en is zeer betrokken gedurende het proces. Naast dat hij een professioneel is in zijn vak, heeft hij zijn hart ook op de juiste plaats! We zijn zeer tevreden en blij, dankzij hem hebben we een positieve bericht ontvangen! Heel erg bedankt voor alles, Ali Agayev."

Bel ons

Als u rechtstreeks met iemand wilt spreken

+3110-3138949

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen.

Contact opnemen

+3110-3138949

Wij geven u advies

E-mail sturen

Mail naar: info@ailf.nl

Advies nodig?

Vul ons formulier in