+3110-3138949 info@ailf.nl

Asiel & vluchtelingen

Asiel aanvragen in Nederland

Wij kunnen u helpen

Het is mogelijk om asiel aan te vragen in Nederland als u ben gevlucht uit het land van uw herkomst en het risico loopt op gevaar. Vaak gaat het om mensen die van een oorlog vluchten, geen vrijheid in religie of seksuele geaardheid hebben, of tot een bepaalde sociale groep behoort.

Asiel & vluchtelingen

Procedure

Hieronder wordt de asielprocedure stapsgewijs toegelicht.

1. Eerste gesprek met de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst): Tijdens dit gesprek worden er vragen gesteld over uw situatie, verhaal, identiteit, verblijf in het land van herkomst en welke reisroute u heeft afgelegd.
2. Nabespreking met advocaat: De advocaat zal het rapport van het eerste gesprek met u bespreken. Ook zal de advocaat u voorbereiden op verdere gesprekken.

+3110-3138949

Wij geven u advies

3. Tweede gesprek met de IND: In dit gesprek zult u de redenen van uw asielaanvraag toelichten.
4. Nabespreking met advocaat: Het tweede gesprek met de IND zal worden besproken met u door uw advocaat.
5. Beslissing IND: Na de twee gesprekken zal de IND een eerste beslissing nemen. De beslissing kan positief of negatief zijn. Een voornemen gaat altijd vooraf aan een negatief besluit.
6. Zienswijze op het voornemen: De asielzoeker mag indien het voornemen negatief is hierop responderen voor een eventuele verandering.
7. Definitief besluit IND: Dit besluit wordt een dag na de respons van de asielzoeker genomen.

Heeft u vragen over dit proces? Aarzel niet en neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Beroep tegen negatief besluit

Onze ervaren advocaat kan u vanaf uw eerste aanvraag helpen. Ook als u een negatief besluit heeft gekregen, kunnen wij u helpen. Wij helpen u graag met het indienen van een beroep bij de rechtbank.

Contact

Wilt u ons inschakelen of heeft u vragen over alles omtrent asiel en vluchtelingen? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag met al uw vragen!

Ruim 10 jaar ervaring in migratie recht

Bij ons kunt u terecht voor al uw migratierechtelijke vragen en problemen.

Immigration Lawyer

Ali Agayev

Ali Agayev

Immigratie advocaat

Ali houdt zich bezig met het migratierecht/vreemdelingenrecht. Hij is sinds 2014 advocaat. Daarvoor heeft hij zich als stagiair en juridisch medewerker beziggehouden met mensenrechten in het algemeen en het vreemdelingenrecht in het bijzonder. Ali is lid Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten (SVMA). Ali spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Turks en Azerbeidzjaans.

Anissa el Yahiaoui

Anissa el Yahiaoui

Immigratie advocaat

Anissa is afgestudeerd in International Migration and Refugee Law en Arbeidsrecht, en is binnen het kantoor gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, heeft Anissa zich als juridisch medewerker beziggehouden met het vreemdelingenrecht en erfpacht.

Anissa spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Berbers.

Atra Hanna

Atra Hanna

Immigratie advocaat

Atra is afgestudeerd in Europees recht, en is gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht. Voordat zij advocaat werd, deed Atra al werkervaring op binnen het vreemdelingenrecht. Zo heeft zij stage gelopen bij Vluchtelingenwerk, en UNHCR. Ook heeft zij drie jaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst gewerkt.

Atra spreekt naast het Nederlands en Engels, ook Aramees en Arabisch.

Tevreden cliënten

Google reviews

H. Benazzouz
1 review

review

"Ali is de beste Advocaat van heel Nederland! Hij heeft mijn zaak snel opgelost en kreeg een Positief besluit van de IND. Een Betrouwbare Advocaat die echt zijn vak verstaat en zijn werk met liefde uitvoert. Hij heeft veel kennis en ervaring en zet zich 100% in voor zijn cliënten. Geen enkel zaak is voor hem te ingewikkeld om een Postief Resultaat te verwachten. Ik kreeg al sinds de dag van de intakegesprek een vertrouwd en gerustellend gevoel tot aan de dag van de Uitslag. Een Sterke Aanrader voor een ieder die een Betrouwbare Advocaat zoekt met 100% resultaat."

A. Kara
1 review

review

"De heer A. Agayev heeft ons altijd op een deskundige wijze geholpen om onze juridische vraagstukken op te lossen. Naast het feit dat hij als advocaat goed is in zijn vak, is hij ook een erg aardige man die empathie toont en met je mee leeft in bijzondere situaties. Bedankt meneer Agayev!"

E. Coskun
1 review

review

"Ali Agayev, een van de weinig advocaten die ik zeker kan aanraden. De heer weet goed waar hij mee bezig is en is erg succesvol in zijn werk. nog nooit is ons zaak zo snel afgehandeld betreft vreemdelingenrechten. van harte dank voor uw harde werk. in korte tijd heeft u ons droom waar gemaakt en ons ondersteund tijdens het proces. wij zijn erg tevreden. wij wensen u van harte het aller beste!"

C. Selim
2 reviews

review

"Zeer tevreden! Meneer Agayev is een top advocaat! Hij heeft ons goed geholpen tijdens de procedure en de zaak is afgerond binnen 2 maanden met een goed resultaat. Goede prijs kwaliteitverhouding! Zeker een aanrader."

J. de Haan
1 review

review

"Eerlijk, betrouwbaar, goed bereikbaar en komt afspraken na. Een advocaat met verstand van zaken. Zeker 5 sterren waard! Wij hebben dankzij dhr Agayev een positief besluit ontvangen. Heel erg bedankt voor uw werk en het fijne contact!!"

N. Safarov
1 review

review

"Ali Agayev is een top advocaat! Hij weet wat hij doet en is zeer betrokken gedurende het proces. Naast dat hij een professioneel is in zijn vak, heeft hij zijn hart ook op de juiste plaats! We zijn zeer tevreden en blij, dankzij hem hebben we een positieve bericht ontvangen! Heel erg bedankt voor alles, Ali Agayev."

Bel ons

Als u rechtstreeks met iemand wilt spreken

+3110-3138949

Contact opnemen

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen.

Contact opnemen

+3110-3138949

Wij geven u advies

E-mail sturen

Mail naar: info@ailf.nl

Advies nodig?

Vul ons formulier in